Sekretar Bjelić prisustvovao prvoj sednici Nacionalnog saveta za klimatske promene

Danas je održana prva sednica Nacionalnog saveta za klimatske promene, radno telo Vlade Srbije čiji je zadatak da se bavi smanjenjem uticaja klimatskih promena kao globalne pretnje čije posledice osećaju i građani Srbije.

„Zaštita životne sredine i prilagođavanje na izmenjene klimatske uslove visoko je na lestvici prioriteta Vlade Srbije. Prvi značajan korak smo napravili u martu, kada je usvojen Zakon o klimatskim promenama koji, između ostalog, propisuje usvajanje Strategije niskougljeničnog razvoja, koja će obezbediti osnov za investicije, nova radna mesta i inovacije u privredi. Kako bismo sa Ministarstvom rudarstva i energetike usaglasili donošenje strateških dokumenata u oblasti klimatskih promena, Ministarstvo koje vodim podržalo je izradu Studije o prvim koracima pravedne tranzicije ka niskougljeničnoj ekonomiji. Očekujem da ćemo, zajedničkim snagama, ubrzati izradu i usvajanje svih važnih dokumenata, i da će to biti moguće pre planiranog roka“ rekla je ministrka Vujović, koje je predsedavala sednicom.

Član Nacionalnog saveta za klimatske promene ispred Pоkrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj je pokrajinski sekretar, Ognjen Bjelić.