Završeni radovi na izgradnji puta Stapar–Sivac

„Završena je izgradnja lokalnog puta od Stapara do Sivca, od regionalnog značaja, dužine gotovo 16 kilometara, koji spaja Sombor i Kulu i na kojem se nalazi i novoizgrađeni most koji tu deonicu spaja sa putem Kula–Vrbas“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska saobraćajnice, istakavši da je zadovoljan izvedenim radovima.

Predsednik Mirović podsetio je na to da je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, za realizaciju ovog projekta izdvojila milijardu i 377 miliona dinara.

„Izgradnja ove deonice od velikog je značaja kako za somborsku i kulsku opštinu, tako i za Apatin, koji će dobiti direktan, kraći izlaz na buduću brzu saobraćajnicu ′Osmeh Vojvodine′ od Sombora do Kikinde, čija je izgradnja u toku“, istakao je predsednik Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, to je značajno i za poljoprivrednike, kojima će biti olakšan pristup parcelama.

„Ovo je važna vest za sve građane Stapara, Sivca i drugih naselja jer će znatno skratiti putovanja i uz to će doprineti boljoj povezanosti naseljenih mesta u Zapadnobačkom okrugu“, rekao je predsednik Mirović.

Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić.