Mirović i Bjelić u Žablju i Čurugu

„Počeli su radovi na izgradnji novih i rekonstrukciji postojećih objekata Doma za duševno obolela lica u Čurugu, što je jedna od najvećih investicija u sistemu socijalne zaštite u našoj zemlji vredna više od 920 miliona dinara“, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović tokom posete tom domu.

Realizacijom ovog važnog projekta biće povećan kapacitet ustanove i funkcionalnost objekata, što će omogućiti kvalitetniji boravak i negu korisnika, kao i pružanje medicinskih usluga i socijalne zaštite u skladu sa propisanim standardima.

„Za dve godine, kada radovi na ovom velikom projektu budu završeni, više od 200 korisnika imaće kvalitetne uslove za boravak i moći ćemo da kažemo da smo ispunili jednu važnu obavezu“, naveo je Mirović i dodao da je plan da se u narednom periodu sredstva izdvoje i za specijalnu bolnicu u Kovinu i dom u Staroj Moravici, čime će svi objekti socijalne zaštite biti dovedeni na mnogo viši nivo nego pre šest godina.

On je u okviru radne posete opštini Žabalj obišao i radove na rekontrukciji ulica u Čurugu, koji se izvode u okviru uređenja putne mreže u ukupnoj dužini od sedam kilometara.

„U proteklih šest godina u opštinu Žabalj uložili smo više od 850 miliona dinara za uređenje komunalne infrastrukture, rekonstrukciju osnovnih i srednjih škola u Žablju, Čurugu i Gospođincima, kao i za niz drugih projekata. Sve što smo zajedno isplanirali – i realizovali smo, i na taj način doprineli poboljšanju uslova života stanovnika ove opštine“, rekao je Mirović.

Predsednik je danas obišao i Osnovnu školu „Miloš Crnjanski“ u Žablju, gde se odvijaju radovi na sanaciji fasade i toaleta.

„Kompletno smo rekonstruisali i Vatrogasnu stanicu u Žablju, gde je postavljena nova krovna konstrukcija, fasada, podovi, stolarija i uvedeno  centralno grejanje, čime smo podigli kvalitet rada ove službe. Do sada smo zajedno realizovali važne poslove, a Pokrajinska vlada nastaviće sa ulaganjem u sva naseljena mesta u ovoj opštini“, istakao je Mirović.

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović izjavio je da su zahvaljujući velikoj podršci Pokrajinske vlade na teritoriji opštine realizovani značajni infrastrukturni projekti koji su doprineli unapređenju kvaliteta života svih stanovnika.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.