Predsednik Mirović i sekretar Bjelić obišli radove u Apatinu i Somboru

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar Ognjen Bjelić obišli su danas radove na realizaciji dva značajna projekta u oblasti saobraćajne infrastrukture na teritoriji opštine Apatin i grada Sombora. Reč je o rekonstrukciji opštinskog puta od Кupusine ka Bačkom Monoštoru i izgradnji lokalnog puta Stapar–Sivac.

„Očekuju nas i radovi na izgradnji auto-puteva u Vojvodini, posao koji će voditi Vlada Republike Srbije. Tokom godine na teritoriji grada Sombora počeće izgradnja brze saobraćajnice od Sombora do Кikinde. Ima dosta posla, Vojvodina se menja kada je reč o infrastrukturnim projektima i saobraćajnoj mreži“, rekao je Mirović.

Od 2016. godine do danas za investicije u opštini Apatin i gradu Somboru Pokrajinska vlada je, samo preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila ukupno 900 miliona dinara.

„Ovo je velika investicija za našu opštinu koju smo čekali 15 godina. Ona je od izuzetnog privrednog i turističkog značaja jer skraćuje put ka graničnom prelazu Bački Breg i spaja opštinu Apatin i Sombor. Važnost ovog projekta ogleda se i u tome što će se ovaj put nasloniti na brzu saobraćajnicu od Sombora do Кikinde“, kazala je predsednica Opštine Apatin Dubravka Кorać.