Predsednik Mirović i sekretar Bjelić obišli Šid

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar Ognjen Bjelić obišli su danas u opštini Šid rekonstruisani put od Jamene do Račinovaca, koji povezuje Republiku Srbiju i Republiku Hrvatsku, istakavši da očekuju da u toku ove godine, ili početkom sledeće, dve države izgrade novi granični prelaz.

„Ovaj put i budući granični prelaz biće od velikog značaja za ljude u ovom delu Srema, ali i u pograničnim mestima u Hrvatskoj, rasteretiće granični prelaz Batrovci, oživeti Jamenu i omogućiti opstanak tog naselja u budućnosti“, izjavio je Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar danas su obišli i radove na rekonstrukciji ulica u naselju Kukujevci, investiciji vrednoj 200 miliona dinara.

„Uradili smo veliki posao, izgradili industrijsku zonu, privukli investitore i to će u budućnosti stvoriti i finansijski potencijal kako bismo mogli da ulažemo u lokalnu komunalnu infrastrukturu i doprinesemo sveukupnom razvoju opštine Šid“, rekao je Mirović.

Predsednik Opštine Šid Zoran Semenović zahvalio je Pokrajinskoj vladi što je, kako je naveo, prepoznala potencijale opštine.

„U Kukujevcima, gde se nije ulagalo duže od tri decenije, započeli smo istorijsku rekonstrukciju saobraćajnica. Uz infrastrukturu i ostanak ljudi u našim mestima budućnost nam je sigurna“, kazao je Semenović.