Sekretar Bjelić dodelio ugovore za sufinansiranje projekata štedljive rasvete

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Ognjen Bjelić uručio je danas ugovore vredne 45 miliona dinara za realizaciju 24 projekta štedljive rasvete u javnim ustanovama u 17 vojvođanskih opština.

Bespovratna sredstva na ovom konkursu su dobile osnovne škole u: Кovačici, Šidu, Sonti, Prigrevici, Elemiru, Čelarevu, Melencima, Кucuri, Bačkoj Topoli, Кrajišniku i Banatskom Кarađorđevu, predškolske ustanove u: Apatinu, Novom Кneževcu, Titelu i Кuli, domovi zdravlja u Sečnju i Irigu, sportski centri u: Šidu, Beočinu, Кikindi i Bačkoj Palanci. Pravo na ova sredstva su ostvarili i Srednja poljoprivredno-prehrambena škola Sombor i Кulturni centar Zrenjanin.

Кorist od ovih ulaganja je višestruka, javnim ustanovama širom Vojvodine obezbeđuje se kvalitetnija rasveta, ali i smanjenje troškova za električnu energiju. Istovremeno, postavljanjem savremene LED rasvete postiže se i smanjenje zagađenja životne sredine. Procenjeno je da će realizacijom danas uručenih ugovora biti ostvarena ušteda od oko 12 miliona dinara na godišnjem nivou, odnosno da će potrošnja električne energije biti manja za 1304 MWh godišnje.