Sekretar Bjelić na potpisivanju ugovora o proširenju graničnog prelaza Horgoš

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić prisustvovao je danas potpisivanju ugovora za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš 1 ka Mađarskoj, koji počinju za mesec dana.

Ugovor o izvođenju radova, u koje će biti uloženo nešto više od dve milijarde dinara, potpisao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović sa predstavnicima kompanije „Jadran“, koja će biti izvođač na ovom projektu.

Planirano proširenje graničnog prelaza Horgoš od izuzetne je važnosti jer predstavlja deo evropskog Koridora 10 i jednu od ključnih tačaka tranzitnog saobraćaja kroz našu zemlju, ističu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Vrednost projekta je malo veća od dve milijarde dinara, proširuje se granični prelaz za ukupno šest traka, četiri za putnički i dve za teretni saobraćaj. Potpuno ćemo modernizovati ovaj granični prelaz i očekujemo da će to znatno ubrzati promet ljudi i robe“, rekao je ministar Tomislav Momirović, dodajući da je to u skladu s idejom „Otvorenog Balkana“.

Projekat će imati dvanaest faza, prva je projektovanje, zatim slede građevinski radovi, radovi na niskogradnji, elektro-mašinski radovi i ozelenjavanje zelenih površina, kažu u kompaniji „Jadran“.