Sekretar Bjelić u poseti Opovu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i sekretar Ognjen Bjelić obišli su danas završne radove na izgradnji poslednje deonice lokalnog puta Opovo–Debeljača istakavši tom prilikom da će do kraja oktobra biti potpuno izgrađen put u dužini od 12,6 kilometara koji predstavlja najkraću vezu između Opova i Кovačice, za šta je Pokrajinska vlada ukupno izdvojila 778,6 miliona dinara.

„Završavamo ovaj posao želeći da razvijemo opštinu Opovo i ovaj deo Banata. Preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine privodimo kraju ovaj važan projekat, koji je započela i proneverila prethodna vlada“, kazao je Mirović nakon obilaska radova.

Važnost ove saobraćajnice, prema Mirovićevim rečima, jeste i u tome što će biti naslonjena na deo auto-puta Beograd–Zrenjanin, gde će radovi početi u narednih šest do devet meseci.

„Cilj nam je da privučemo investitore u Opovo, Кovačicu i Banat“, kazao je Mirović.

Oni su danas obišli i lokaciju na kojoj će biti izgrađen objekat Predškolske ustanove „Bambi“ u Sefkerinu, poručivši da je reč o značajnom projektu koji će obezbediti dovoljno mesta za upis sve dece i za koji je iz pokrajinskog budzeta izdvojeno 42 miliona dinara.

„Na ovaj način brinemo o našim najmlađima, i očekujemo da tokom avgusta počnu radovi na izgradnji vrtića“, naglasio je predsednik Mirović.

Naseljeno mesto Sefkerin do sada nije imalo vrtić i novoizgrađeni objekat radiće u okviru Predškolske ustanove „Bambi“ iz Opova.