U Vojvodini u toku obimna rekonstrukcija lokalnih puteva

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar Ognjen Bjelić obišli su danas u Bačkoj Palanci i Odžacima radove na sanaciji lokalnih puteva, za šta je iz pokrajinskog budžeta, samo ove godine izdvojeno ukupno 248,2 miliona dinara.

„U toku su obimni radovi na rekonstrukciji lokalnih saobraćajnica ne samo u Bačkoj Palanci i Odžacima već i u Beočinu, Inđiji i drugim mestima širom Vojvodine. U ovim opštinama uradili smo mnogo zajedničkih projekata sa lokalnom samoupravom, a u narednim mesecima očekujemo i početak obnove državnog puta od Begeča do Bačke Palanke“, izjavio je predsednik Mirović.

Prema njegovim rečima, Pokrajinska vlada pripremila je elemente za budžet za narednu godinu, koji će biti veći za oko 4 milijarde dinara i taj novac biće uložen u infrastrukturne projekte.

„U opštini Odžaci, u svih osam naseljenih mesta, od Srpskog Miletića do Lalića, rekonstruisaćemo 34 ulice. Ovim projektom, koji će se odvijati u dve faze, biće sanirano ukupno 10,6 kilometara lokalnih puteva na dobrobit svih meštana“, izjavio je predsednik Mirović.

Ovom prilikom, predsednik i pokrajinski sekretar su obišli i košarkaški teren u Odžacima, čiju je rekonstrukciju finansirala Pokrajinska vlada.