Zamenik pokrajinskog sekretara prisustvovao smotri zimskih službi putarskih preduzeća na teritoriji AP Vojvodine

Današnjim prisustvovanjem smotri zimske službe u Novom Sadu, na punktu „Bačkaputa“ doo,  zamenik pokrajinskog sekretara, dr Zoran Tasić, zajedno sa nadležnim inspekcijskim službama sekretarijata, započeo  je obilazak smotri zimske službe svih preduzeća na teritoriji AP Vojvodine koje su zadužene za održavanja državnih puteva na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Plan održavanja puteva u zimskom periodu, koji sastavlja JP „Putevi Srbije“ kao upravljač, je okvir za formiranje detaljnih operativnih planova svih preduzeća sa preciznim rasporedom materijala, opreme mehanizacije i osoblja.

Zamenik sekretara, dr Zoran Tasić je istakao da ovu sezonu Zimska služba dočekuje spremnija nego prethodnih godina i što se tiče raspoložive mehanizacije i kada je u pitanju potrebna količina soli, te da su putari spremni da odgovore na sve izazove koje zima sa sobom nosi. Nakon što je na licu mesta izvršena provera vozila i opreme, predstavnici nadležnih institucija su konstatovali da se ovogodišnja zimska sezona dočekuje spremno.

Na teritoriji AP Vojvodine zimska služba svih putarskih preduzeća obuhvata zimsko održavanje ukupno 579 km puteva IA reda koji su u I protitetu održavanja. Zatim 2.984 km puteva IB i II reda, od toga 1.114 km puteva I prioriteta, 788 km puteva II prioriteta i 1.083 km puteva III prioriteta, raspoređenih u 25 punktova na teritoriji cele AP Vojvodine. Zvanični početak zimske službe je 01.11.2022., a završetak 01.04.2023. godine.