Mirović i Bjelić obišli završne radove na Bulevaru oslobođenja

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski sekretar Ognjen Bjelić i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišli su danas završne radove na obnavljanju kolovozne konstrukcije na Bulevaru oslobođenja, nakon čega će, oko 14 časova, biti pušten u saobraćaj.

„Pokrajinska vlada za potrebe rekonstrukcije i rehabilitacije novosadskih ulica izdvojila je, u tri navrata, ukupno 2,3 milijarde dinara. Pokrenuli smo jednu veliku akciju gde će više od sto ulica biti rehabilitovano i rekonstruisano. Zajedničkim snagama, uz veliki trud izvođača radova koji su, kao i danas, radili na veoma visokim temperaturama tokom ovog leta, završili smo ovaj važan posao. U planu su i rekonstrukcije drugih ulica i drugi važni projekti na teritoriji grada. Verujem da su građani zadovoljni i verujem da možemo da kažemo da smo za sve nas koji ovde živimo, uradili jedan veliki i važan posao“, izjavio je Mirović nakon obilaska.

Mirović je najavio ovom prilikom da će u narednim nedeljama biti otvorena procedura za radove na izgradnji nove škole „Miloš Crnjanski“ i početak radova na izgradnji sportske sale u dvorištu Gimnazije „Laza Kostić“.

„Tokom jeseni, započećemo i radove na izgradnji parka između Promenade i Spensa, na Bulevaru Cara Lazara. Pre nešto više od mesec dana počeli su radovi na rekonstrukciji Studija M. Imaćemo i potpuno nov i savremen muzej 2021 na toj lokaciji, na mestu gde je nekada bio Radio Novi Sad. Završavamo i Studentski kulturni centar sa velikom funkcionalnom salom koja će služiti za kulturne sadržaje“, istakao je Mirović i naglasio da se završavaju i radovi na Kamenici 3, te da je u toku i procedura za nabavku najsavremenije opreme.

Radove na obnovi kolovoza od raskrsnice sa ulicom Narodnog fronta do raskrsnice sa Bulevarom Jaše Tomića, uključujući navoz na Most slobode i obe tunelske cevi, kao i raskrsnicu sa ulicama Pavla Papa i Novosadskog sajma i raskrsnicu sa Bulevarom Jaše Tomića finansirali su Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad. Izvedena je zamena asfaltnih slojeva u celoj širini postojećeg kolovoza, delimična zamena dotrajalih tamponskih slojeva, popravka elemenata puta i saobraćajne signalizacije. Vrednost radova iznosi 550 miliona dinara.

Mirović i Đurić obišli su i radove na obnavljanju kolovozne konstrukcije u naselju Bocke u Sremskoj Kamenici – vredne 100 miliona dinara. U ovom trenutku radovi se izvode u 17 ulica u kojima je završena izgradnja vodovoda i kanalizacije. Kako je najavljeno, radovi bi trebalo da budu završeni do novembra.

„Zajedničkim snagama realizujemo investicije na teritoriji grada. Istorijski posao smo uradili za dva meseca, kada je reč o Bulevaru oslobođenja, jer 50 godina nismo imali sanaciju ili rekonstruckiju ove glavne saobraćajnice u gradu. Izdvojili smo, ove godine, zajedno sa Pokrajinskom vladom rekordna finansijska sredstva za investicije u ovoj oblasti“, izjavio je gradonačelnik Đurić i istakao da su za početak sledeće godine planirani i radovi na raskrsnicama Bulevara oslobođenja sa Bulevarom kralja Petra Prvog, Futoškom ulicom, Maksima Gorkog, Bulevarom cara Lazara i ulicom Narodnog fronta.