Ulaganje u saobraćajnu infrastrukturu na teritoriji opštine Bečej

Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj će sufinansirati sa 42,6 miliona dinara radove na izgradnji pešačko-biciklističke staze od naseljenog mesta Bačko Gradište do Bisernog ostrva, u dužini od 1.360 metara.

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i predsednik Opštine Bečej Vuk Radojević potpisali su danas ugovor za sufinansiranje radova predviđenih projektnom dokumentacijom koju je obezbedila Opština Bečej.

Povećan broj biciklista, motociklista i drugih vozila u saobraćaju, razvoj redovnog i rekreativnog biciklizma, kao i neuređenost površine za kretanje biciklista doveli su do toga da je bezbednost biciklista sve istaknutiji problem u okviru bezbednosti u saobraćaju. Zato je neophodna podrška njihovom bezbednom učešću u saobraćaju, a posebno kroz prilagođavanje saobraćajne infrastrukture.

Jedan od ključnih razloga zbog koga se vrši razdvajanje pešaka i biciklista od ostalih učesnika u saobraćaju je upravo zbog njihove bezbednosti. Ovom merom smanjuje se mogućnost konflikta sa motornim vozilima, a samim tim i rizik od nastanka incidentnih situacija. Ulaganje u saobraćajnu infrastrukturu putem finansiranja izgradnje pešačko-biciklističke staze će obezbediti povećanu bezbednost pešaka i biciklista na teritoriji opštine Bečej.

Radovi na izgradnji će započeti u toku ove godine.