Mirović i Bjelić obišli radove u Gradu Novom Sadu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski sekretar Ognjen Bjelić i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišli su danas radove na rekonstrukciji Futoškog puta, koji se izvode u okviru Projekta povećanja bezbednosti saobraćaja u Novom Sadu, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 800 miliona dinara.

„Novi Sad je uvek bio i uvek će ostati među najvažnijim prioritetima kada je reč o radu pokrajinske administracije. Ovo je najveći grad, koji najviše doprinosi pokrajinskom budžetu i mi moramo da pomognemo gradskoj vlasti da realizuje važne poslove na korist svih građana. Pokrajinska vlada je nakon rebalansa budžeta u septembru izdvojila ova sredstva i pomogla realizaciju ovog važnog posla. Ovako velike i obimne radove nismo imali u Novom Sadu – više od 30 ulica će biti rekonstruisano, što se nije radilo više decenija“, izjavio je predsednik Mirović i istakao da je zajednički plan Pokrajine i Grada rekonstrukcija Bulevara oslobođenja naredne godine.

Pokrajinska vlada je, prema rečima predsednika Mirovića, izdvojila znatna sredstva i za druge projekte širom Vojvodine – radovi su završeni i u Subotici na velikom broju saobraćajnica, u Senti, u Žitištu, završavaju se radovi i na delu Grebenskog puta.

„Ovo je veoma važan posao zato što ćemo imati mnogo kvalitetniji i uređeniji sistem saobraćaja. Novi Sad očekuju i brojne nove velike investicije. Pokrajinska vlada će u stopostotnom iznosu finansirati izgradnju nove škole „Miloš Crnjanski“ na Satelitu, u toku je javna nabavka za rekonstrukciju Studija M i za izgradnju Muzeja 2021 na mestu stare zgrade radija“, izjavio je predsednik Mirović i dodao da je u toku i javna nabavka za rekonstrukciju Kamenice 1.

Prema rečima gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, plan je da rekonstrukcija Futoškog puta bude završena do kraja meseca.

„Zajedno sa Pokrajinskom vladom, izdvojili smo ukupno 2,2 milijarde dinara za putnu privredu, što je najveći budžet u istoriji Novog Sada“, izjavio je gradonačelnik Đurić i istakao zahvalnost Pokrajini jer je omogućila razvoj ove oblasti.