Most u Padeju u funkciji do početka leta

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na izgradnji mosta na reci Zlatici u naselju Padej, u opštini Čoka, za šta je iz pokrajinskog budžeta preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojeno 226 miliona dinara.

„Radovi napreduju i plan je da do početka leta ovaj most pustimo u funkciju“, izjavio je Mirović nakon obilaska gradilišta.

Projektom je predviđena izgradnja novog mosta dužine 35,45 metara, izgradnja pristupnog puta od Ulice Branka Radičevića do mosta preko reke Zlatice, i rekonstrukcija dela puta od tog mosta prema mostu na reci Tisi. Na mostu su predviđene dve pešačke staze sa obe strane.

Mirović je podsetio na to da je Pokrajinska vlada pre četiri godine završila rekonstrukciju mosta na Tisi u Adi, jedne od nezavršenih investicija prethodne pokrajinske administracije, čime je omogućeno odvijanje saobraćaja od Ade prema Padeju.

„U manje razvijene sredine ulažemo sve više finansijskih sredstava. Ove godine smo u rekonstrukciju lokalnih saobraćajnica u Vojvodini uložili ukupno oko 7 milijardi dinara, što je doprinelo bezbednijem saobraćaju“, naveo je Mirović.

Mirović je rekao da su u Vojvodini, osim saobraćajne infrastrukture, u toku velike i značajne višegodišnje investicije i u oblastima zdravstva i obrazovanja.

Događaju su prisustvovali pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.