Секретар Бјелић на потписивању уговора о проширењу граничног прелаза Хоргош

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић присуствовао је данас потписивању уговора за извођење радова на реконструкцији и доградњи граничног прелаза Хоргош 1 ка Мађарској, који почињу за месец дана.

Уговор о извођењу радова, у које ће бити уложено нешто више од две милијарде динара, потписао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић са представницима компаније „Јадран“, која ће бити извођач на овом пројекту.

Планирано проширење граничног прелаза Хоргош од изузетне је важности јер представља део европског Коридора 10 и једну од кључних тачака транзитног саобраћаја кроз нашу земљу, истичу у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

„Вредност пројекта је мало већа од две милијарде динара, проширује се гранични прелаз за укупно шест трака, четири за путнички и две за теретни саобраћај. Потпуно ћемо модернизовати овај гранични прелаз и очекујемо да ће то знатно убрзати промет људи и робе“, рекао је министар Томислав Момировић, додајући да је то у складу с идејом „Отвореног Балкана“.

Пројекат ће имати дванаест фаза, прва је пројектовање, затим следе грађевински радови, радови на нискоградњи, електро-машински радови и озелењавање зелених површина, кажу у компанији „Јадран“.