Мировић и Бјелић обишли завршне радове на Булевару ослобођења

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, покрајински секретар Огњен Бјелић и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишли су данас завршне радове на обнављању коловозне конструкције на Булевару ослобођења, након чега ће, око 14 часова, бити пуштен у саобраћај.

„Покрајинска влада за потребе реконструкције и рехабилитације новосадских улица издвојила је, у три наврата, укупно 2,3 милијарде динара. Покренули смо једну велику акцију где ће више од сто улица бити рехабилитовано и реконструисано. Заједничким снагама, уз велики труд извођача радова који су, као и данас, радили на веома високим температурама током овог лета, завршили смо овај важан посао. У плану су и реконструкције других улица и други важни пројекти на територији града. Верујем да су грађани задовољни и верујем да можемо да кажемо да смо за све нас који овде живимо, урадили један велики и важан посао“, изјавио је Мировић након обиласка.

Мировић је најавио овом приликом да ће у наредним недељама бити отворена процедура за радове на изградњи нове школе „Милош Црњански“ и почетак радова на изградњи спортске сале у дворишту Гимназије „Лаза Костић“.

„Током јесени, започећемо и радове на изградњи парка између Променаде и Спенса, на Булевару Цара Лазара. Пре нешто више од месец дана почели су радови на реконструкцији Студија М. Имаћемо и потпуно нов и савремен музеј 2021 на тој локацији, на месту где је некада био Радио Нови Сад. Завршавамо и Студентски културни центар са великом функционалном салом која ће служити за културне садржаје“, истакао је Мировић и нагласио да се завршавају и радови на Каменици 3, те да је у току и процедура за набавку најсавременије опреме.

Радове на обнови коловоза од раскрснице са улицом Народног фронта до раскрснице са Булеваром Јаше Томића, укључујући навоз на Мост слободе и обе тунелске цеви, као и раскрсницу са улицама Павла Папа и Новосадског сајма и раскрсницу са Булеваром Јаше Томића финансирали су Покрајинска влада и Град Нови Сад. Изведена је замена асфалтних слојева у целој ширини постојећег коловоза, делимична замена дотрајалих тампонских слојева, поправка елемената пута и саобраћајне сигнализације. Вредност радова износи 550 милиона динара.

Мировић и Ђурић обишли су и радове на обнављању коловозне конструкције у насељу Боцке у Сремској Каменици – вредне 100 милиона динара. У овом тренутку радови се изводе у 17 улица у којима је завршена изградња водовода и канализације. Како је најављено, радови би требало да буду завршени до новембра.

„Заједничким снагама реализујемо инвестиције на територији града. Историјски посао смо урадили за два месеца, када је реч о Булевару ослобођења, јер 50 година нисмо имали санацију или реконструцкију ове главне саобраћајнице у граду. Издвојили смо, ове године, заједно са Покрајинском владом рекордна финансијска средства за инвестиције у овој области“, изјавио је градоначелник Ђурић и истакао да су за почетак следеће године планирани и радови на раскрсницама Булевара ослобођења са Булеваром краља Петра Првог, Футошком улицом, Максима Горког, Булеваром цара Лазара и улицом Народног фронта.